preskoči na sadržaj
Centar novih tehnologija
   

Centar novih tehnologija

U Strojarsko brodograđevnoj školi  za ind. i obrtn. zanimanja obrazuju se i učenici u zanimanju STOLAR . U sklopu  praktične nastave koja se obavlja u školskoj radionici i obrtničkim  licenciranim radionicama učenici se educiraju kako na klasičnim tako i na  najsuvremenijim CNC strojevima.

Jedna smo od sedam škola unutar  Hrvatske koja je opremljena CNC-obradnim centrom TECH-80 za bušenje, glodanje i  izradu utora na različitim materijalima kao što su iverice, MDF ploče, masivno  drvo i sl. Na dotičnom stroju učenici mogu savladati osnovno programiranje te se potpuno educirati za izradu kako pločastih proizvoda tako i proizvoda  građevne stolarije.
 
   

CNC-obradni centar-TECH-80 proizvođača SCM-Italija

   

Potporu educiranju na CNC stroju daju i 15  kompjutora s programima Xilog-plus i Panel-Mac, na kojima učenici vježbaju, te svoje vježbe izvode u radionici na stroju. Osim navedenih programa instalirani su i programi CORPUS za dizajniranje namještaja kao i GRASS za postavljanje okova na namještaju. Ako dodamo i crtanje u Auto-cad-u u 2. i 3. razredu te reproduciranje preko  projektora i uz pomoć scenera, zaokružili smo edukaciju učenika od tehničkog crteža do gotovog proizvoda u potpuno kompjuteriziranom obliku.

Slika kompjutorizirane učionice

Školska radionica je opremljena i strojem za zatvaranje rubova K 203-E, tzv. kantaricom koja je  također kompjuterizirana s osnovnim programima za zatvaranje rubova masivnim  letvicama, ABS trakom, melaminskom trakom i sl.
 
   

Slika stroja za zatvaranje rubova K-203-E  proizvođača SCM iz Italije

Budući je dobro osušeno drvo zajam  kvalitete gotovog proizvoda, sušenje masivnog drva  vršimo kondenzacijskom sušarom s  kompjuteriziranim vođenjem sušenja što predstavlja sam vrh tehnologije na tom području.
 
   

Slika kondenzacijske sušare MAC proizvođača  INCOMAC iz Italije 

Cjelokupna edukacija  učenika na klasičnim strojevima kao i na CNC strojevima u potpunosti  zadovoljava tržište rada, tako da se učenici nakon trogodišnjeg školovanja mogu  odmah uključiti u suvremene tehnološke procese s područja obrade drva.

 

TražilicaGODIŠNJAK ŠKOLE

Ovdje možete prolistati Godišnjak za školsku godinu 2017./18. Uživajte!


NOVO ZANIMANJE

DRVODJELJSKI TEHNIČAR DIZAJNER

četverogodišnje zanimanje


Projekti


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
preskoči na navigaciju